Наблюдение за птицами в Дельте Дуная

Observarea pasarilor – Birdwatching, este o forma de turism recreativ, prin care se face cercetarea vietii si activitatii pasarilor in habitatul lor natural. Marea parte a observarii are loc pe cale auditiva, identificarea pasarilor cu ochiul liber fiind destul de complicata. Pentru aceasta se folosesc diverse echipamente – binoclu, telescop sau camere web – pentru a ochi pasarile si pentru a le admira miscarile si penajul colorat.

Scopul acestei activitati este deseori stiintific, dar si turistii curiosi il pot practica pentru o incursiune in lumea pasarilor si o educatie ecologica pe masura. Delta Dunarii este destinatia perfecta din Romania pentru a incerca Birdwatching si pentru a urmari unele specii deosebite. In scopuri de recreere, de cunoastere a mediului inconjurator, de observare a conditiilor favorabile existentei pasarilor si a altor specii de fauna, va recomandam cu mare placere Birdwatching in Delta!

Birdwatching tips

Birdwatching in Delta Dunarii

Pentru aceasta activitate sunt folosite diverse utilaje si constructii, precum – turnurile mai inalte sau barcile care sa va plimbe prin apropierea cuiburilor de pasari. Totusi nu se recomanda o invazie prea apropiata de cuiburi pentru a nu deranja pasarile si a nu le speria. Fotografierea se face fara blit, comunicarea intre turisti este una linistita si sunetele altor echipamente sunt pe minim, astfel ca toti sa se bucure de activitatea de Birdwatching – si turistii pasionati de natura, dar si pasarile sa continue cu grijile sale zilnice.

Delta Dunarii are un patrimoniu natural bogat reprezentat atat de vegetatia unica, dar speciile de pasari pe care le puteti cunoaste si observa prin Birdwatching. Pescarusi, pelicani, corcodei si rate, ciocanitori si alte sute de specii de pasari prezint o biodiversitate unica, complexa si atractiva pentru cei care doresc sa intre, chiar daca pentru putin, in viata secreta a pasarilor. Birdwatching este o excursie neaparata cand calatoriti in Delta Dunarii!

CERE OFERTA